Sunday, October 9, 2011

Entry terpanjang di dunia….haha….


Dh lama x mai jenguk mende ni kn......

Actually aq xtau nk tulis hape…alkisahnya aq dh tamat berstatus sbgai prelawrians kt merbok ni….sedih kn…aah..mmg sedih…..dhla final exam mcm hare…..last paper ngan LAW3 ….ahahhhh…mmg killer subject lh kn…..nk mamposs jwb paper tuh…rmai yg jwb ngan ayaq mata…haha…nk tergelak pn ada….aq…???...hermmmm….aq dh tau aq mmg x bleh jwb……so….aq tgk je soklan tu aq pn terus melayang ke future aq….dk piker…kna reseat/repeat kah…….hadoyaiii…..mmg susah lah weyhhh….smua ckp susah…mcmna xsusah…berpuluh2 spot,1 pn xmsuk…..past year pn x prnah kuar soklan tuh….mmg hare kn,,,,,…….kalau tau mcm tuh,aq mmg x baca terus lah…….sia2 je x tdo sbb duk hafal semua tuh tp harammmm…1 pn xmsuk……tawakkal jelah……so…lpas je jwb soklan tuh,aq terus kol mak aq…sedih xdpt jwb,so,xckp bnyk,juz ckp..sorry xleh jwb.,kalau kna reseat/repeat maafkn anakmu ini..huhhhsebak di dada,xdpt truskn..n then,kol si dia….yeahhh…si dia……aq syg bdak tuh…tp syg…aq ni x tau lh jdoh ngn sape….aq kol dia dlm keadaan lpas nanges x dpt jwb…haha….’hello,awak,sy xdpt jwb,sedih lah….soklan kuar susah giler vavi lah…bla…bla…bla…’……dia pn bls…`sabar k,redha je,tawakkal,let bygone be bygone…bnda yg lpas jgn dikenang…ok…sy nk mand jap,nnti sy text awk lek k…’….hepi ckit….huhhhhh….
Mmg bnyak bnda nk citer nih….jgn brenti bc ok…..haha…..
KAMI HANYA KAWAN…….ni tjuk kira sesuai jg la…….aq rapat ngn dia….serius…..dia junior aq…..ntah bila timbul perasaan syg kt dia tuhan je yg tahu……FYI….aq dh ad bf..so...kmi kwn je....n then,kmi kwn,rapat,rapat dan semakin rapat…….kuar mkn sesame tu kira kerap jg lah….dia suka text n calling...aq cntact dia lam fb je...xnk lbh2..….perkara biasa lah kiranya……yesss…selesa kwn ngan dia…syok…dia caring…jujur……dan selalu buat aq tersenyum walaupn cara dia agak ganas…….haha….dh brapa lama ntah aq ngn dia ni….lbh sebulan dh kot…..hehhehee….ketawa  gedikss…auwww...p/s:aq setia pd yg 1...


kamcing 4ever
tangga park avenue hotel
DINNER…kita start ngn dinner….dinner ni utk part3 je…..tema dia…????ce teka…hehe…tema dia ialahh……retro raya….retro la sgt kn……aq pg sana dress up…alahai..kalah kau nyah…..haha….first time aq dress mcm tu….kira retro moden lah…haha….semua lawa n segak2 lah….mmg lain dpd dri yg sebenar…serius….aq..??...mmg lain…siap ada lg yg ckp…plyer futsal bertukar wajah…haha…tergelak malu…..bergambar x ingat dunia…haha….bergambar sana sini ala2 artis red carpet pn ada….so….memori dinner akn tersimpan rapid lm ingatanku….

pantai merdeka
CAMPING PANTAI MERDEKA……ni antara event yg aq excited sgt nk pg…..camping ni kmi naik bas n bot…..dak laki naik motor n kete…..aq incharge pasal pngngkutan,,,….ni utk claz kmi je tau…so….smapi je sana acara yg di handle oleh im,syae n a’a ialah cri group dgn buat bnyi,mmmbbeekkkk…mmoooo….auhhauhhh dan oink oink…hehe….manyak minatang maa……ptg ckit kmi jd nelayan..jelajah pesisir pantai…cewahhh…lpas tu mlm lak kmi bbq ckit……nyanyi2…playing truth/dare……main kad…main kad ‘kencing’….mmg aq xpndai main…sbb dr 6 kli main,,1 kli je aq menang…haha….then,kmi main tuju selipar…haaa…ni best….aq group ngn a’a..alonso….liza…cikgu n…dh xingt dh….yg x menahannya.,ucop main tp dia yg tlong pihak lwn…katanya,sbb xpenah main…haha…game ni kmi menang tau……the next gme is,.water ice….ye kot ni nama dia….dipendekkan citer,sape yg kejar kna sentuh org yg dikejar dn org yg dikejar kna jd beku…org last kna sentuh patung2 tersebut...so…time diorng smua dk kejar mngejar,aq duk ats bngku….dorang x nmpak aq…lawak tol…so…aq jd org akhir…kna sentuh semua la ni…..semua pakat duk hulur tgn suruh aq sentuh dorang…aq wonder….patung blh grak tgn lak….aq terslh pg gedebukkk sape ntah,rashtan kot..kt ats blakng dia…haha….main2….haha….lpas tu kmi express feeling msing2……dlm kul4 kot kmi tdo…aq tdo atas kayu daaa……esk mmg xbley bngun lah derr…..pg smyg subuh lpas tu borak2 ngn dak laki yg bngun pg……buat breakfast….lpas tu aq pg tdo sbb aq mmg xbleh grak lnsung…..while aq tdo….dorang pg mandi kt pool……lpastu nk bliklh….last xtivti ialah tukar hdiah…segan gak la nk bg hdiiah yg xseberapa tu….tp nsb bk penerima hdiah aq tu spoting hbess….luv u anith…….aq dpt dpd riz….comel hdiah ang…aq suka….lpas tu kmi brgmbr ramai2…..sblum brgerak blik kmi mkn2 dulu kt kdai dpn tu…..lpas tu blik…..camping nil ah moment pling bez bg aq spnjng aq brada d merbok…..love u guys ketat2….
Dah2…smua enjoy dh habes…focus kt exam lak……
cempaka fc
A DAY B4 LAST PAPER…..haaa…tudiaaaa…..hari ni,aq pg tournament futsal peringkat parlimen merbok…..aq team ngan senior,sbb sptotnya aq team ngn dak2 uitm tp sbb aq trrrrdftr lwat,so,aq msuk team kak ain……hehe…..kami JOHAN….yeaaayyyyy…yg hepinye sbb aq jd player utama…haha….lastmen…….uhhhuuuu…dpt duit,sijil,tshirt n hamper…kmi layak ke putrajaya….best la jg……..team uitm ku dpt  3rd place…xpe….dorang dh hebat la tu……ok kn…..J
LAST PAPER …..haha….awal2 lg dh citerkn pasal last paper tu….so…..shhhhhhhhhh…..mls citer dh……lpas exam kmi lepak d fc…..dgn wajah yg masing2 mata merah*bkn sakit mata ok…….kmi pn bersalam salaman ngn kengkwan yg nk blik terus……perpisahan…biasalah…..ayaq mata asyik kuar je…..sedih siottt…first person blik ialah cikgu a.k.a fatin……..nanges lg….sobs…sobs…sbnrnya kmi plan nk pg pineng tp dh cikgu blik dh,so,cancel…….lpas tu aq pg jmpa adik@adul@hafiz rusli……dia nk hntr kalkulator yg dia pnjam…..so…jmpa sat kt blkng fc….dia ni pn duk buat sedih…..xdpt jwb exam….mata merah,,bru lpas nanges lah tuh…….haha…tp aq xnk kata dia manja sbb mmg ptot ramai yg nanges….sedih siottt…….lpas tu….my kamcing…my bff…a’a@jelutong nk blik…almklumlah…dia n ink blik jerman…jauh sgt….sbb tu dia flight awal……..so,b4 dia blik…kmi lepak2 kt gazebo bwh…smbil2 mkn mknan yg dibeli kt masria……sedih….serius….aq thn air mata ngn dia ni…..sbb dia mmg kamcing aq even dia ni kasar tp dia caring…baik…..smua aq share kt dia…..smua pasal aq dia tau……
lepas movie..
lpas movie
nk tgk mvie ni lak
OUTING….so…kmi decide utk ke cs je sbb xdpt ke penang…kmi call ramai org…dak2 claz kmi lah…tp ramai yg dh blik…so....aq,nad,nini,nabila*junior nad,nini n dak2 laki pg sana…..first sekali kmi pg buat apa ntah…ohyeeaaa…kmi pg karok…aq xnyanyi sgt sbb xminat…sore xsodap…biasalah….lpas tu apa yerrr….mkn kot…kmi mkn kt asama……lpas tu kmi p tgk wayang…..JOHNY ENGLISH….citer ni bezz kot…..letih aq gelak…haha…lpas tu aq pg cri hdiah utk si dia….hehe……n cri hdiah utk lecturer2 yg prnah berbakti utk kmi dr frst sem smpai la 3rd sem………lastly,kmi pg men bowling….have a great last moment with u guys….:)
gift 4 lec

ALONE….aq sorang je stay lg kt merbok ni…syg sgt…bila aq ckp syg kt merbok,.ade je yg tnya syg kt merbok ke kt org merbok…haha…dh 4 mlm aq tdo sorang2 kt floor ni….tkt mmg x tipu la aq mmg tkt…..tp act like nothing happen…..heheeee……ramai yg tnya nape x blik….sraight to the point,….aq xblik sbb aq ada training futsal utk karisma*sukan uitm2 seluruh Malaysia…..so….aq stay lah…..ni pn aq bru je blik dri tournament utk parlimen sungai petani….kmi johan…yeayyy…..menang lg….shuke2….euwww….hahaha…lpas mng je kmi pg mkn2 n bowling time……alamak..aq kalah..kna blanja aiskrim kt dorang….haha…..
So…smpai skrng ni aq still lg stay sorang kt cni…….takut…ye….mmg takut ada lg…tp kira dh selesa sikit lah…..haha……
ORG LAST AQ JMPA SBLUM SMUA ORG BLIK....aq jmpa ngn adul....si kecik tu jd bff aq strt dr 2nd sem...selesa la kwn ngn dia ni...spoting hbiss...rasa mcm adk bradik lak...ad yg ckp kmi kembar sbb sma2 kcik....knal dia dri sem2 lah...tu pn sbb ad lah kisah silamnya...hehe...dia ni org guaq perhu/guar perahu...haha....hope ko hepi ngn org trsyg dik..dont ever give up....n then...aq pg mkn2 ngn yop kt fc.....dh lma gak xlepak ngn yop....slalunya cntct gak lam fb ke text ke....tp b4 final sem dh jarang coz dia bz lyn bunga dia kot...hehe...akhirnya dpt jg ye yop bunga dri merbok.....so...mkn2 n borak2....biasala last sem dh kot....mmg ad ckit cdh la nk bpisah ngn mamat ni...dia kwn aq...bezz kwn ngn dia....kmi slalu gak la story mory citer  msing2....so...hope ko bgia ngn yana tu yerrrr....yopyana 4ever...

Sekarang aq nk citer pasal dak2 claz aq….ex clssmtes plj….
First msuk claz ialah aq knal ngn liza….liza:pendiam.,tp sebenarnya bnyk ckp jg….haha…comel…kembar aq….ramai ckp aq ni muka sejibik mcm dia…darah gemuruh sgt tinggi….xsuka ckp ngn laki…tp,serius,dia sntiasa ada ngn aq,even aq tnggal dia ke x time nk pg claz…tp aq ni caring jg pasal dia…kmana aq nk pg mst aq report kt dia…..kn liza….sekkk kitoooo…
A’a:kamcing aq dri sem2-sem3…dia ni xbrape nk caring  tp suka tacink…xsuka ambik hal orang lain…hal remeh2 xpyh nk bgtau dia ok…same wth me…aq ni xska jg tpi kain,seluar,skirt,undrwear,pelikat org…..aq satu kepala ngn dia kot…..aq pekat klate,dia pekat penang.,kalau dia ckp keyel..aq xpaham….bgitulah sebliknya…dia cuma paham jika aq ckp klate je…haha….dia baik…kmi ssh sng bsama....pandai ckit dpd aq…haha…..cita2 tnggi….nekad…akn brusaha utk bnda yg dia nk..aq syg ang lah….
Gamo,nad,nini n cikgu:ni geng2 yg bru jd kamcing ngan aq sejak sem3….pandai2….ada yg highest dlm carry mark utk sbjek2 trtentu…..gamo,xbkira….baik…caring…comel…wee….pandai even x bc buku mcm kmi….yg pling pndai dri group kmi…manja..suka buat lawak
nad,pandai brkata2….mesra alam….caring  jg….suka tidur..kwn ngan smua org….senior yg baik…xmcm aq…driver kmi….time drive suka brek mngejut,mnybbkn org blkng dia hntuk pala kt seat…huhe
nini,suka mnyanyi…suka tnya soklan bkn2 kt kami…agak seksi sesama kmi la…clssmte pling last aq jmpa b4 tnggalkn merbok...haha…
cikgu,bahasa mmg perghhh…mata bulat n bsar….suka tukar nama org…tnya soklan bkn2 gak…suka hantuk pala kt seat belakang kalau nad drive…hehe…leadership tnggi….manja…slalu buat mka innocent klau buat slh….
Daten:comel tp manja….garang gilerrr….....suka melawak...orang kulim...family dia baik gak ngn aq....aq prnah stay rmh dia time akak dia kawen....best la jg...family dia spoting glerrr bebb....Jat:nama izzati...mcm2 pnggilan dh kt dia ni...zati la...ijat la...nangka la...jatbola la...smua ad...dia ni suka bt lawak n suka gelak kuat2....suka mkn...suka snap pic sndri...haha...suka buat muka cute....n pling pnting...suka tito.....wuhuuu...:)...Rian:frst tgk dia ni...ingtkn lecturer la beb...haha..muka mtured gler...tp prangai huhhh....suka buat lawak gak....org pling kuat blik rmh...sbb rmh dia dkat...suka lelaki india....pndai ckp tamil la ckit2....suka pakai heels....

...................to be continued...............................



Lbh kurang sebln aq sibukkk sgt2….pg  johor,lpas tu knduri ptunangn akak aq pulak…so…mmg xde masa nk smbung….sorila pmbc smua….tp ad ke yg bc entry aq ni…haha…poyo je kn….so…aq nk smbung pasal bdk claz aq…oopppsss…ex-clssmtes…..aq strt ngn muni ok…muni same ngri ngn aq,cntik,xbkira,dia ni kalau bab2 duit mmg xbkira,dh bpunya,kwn baik ngn jaja..jaja ni sorang yg mnja,suka tnya bkn2,suka buat2 blur ckit,freehair,ckp mmg trus trang,tp dia ni mdh trima pndpt org lain,blh dkatakn spt ank kpd syae..syae mmg sorang yg gilerrrr Korean,pndai dance korea style,agak pintar dn suka btnya dlm claz,agk kuat agama jg even dia agak kasar ckit…..

Next is the beatles geng…ni geng milo…milo ni aq knal dia sbgai sorang yg agk pelik,,style mmg plik…mju kedepan sgt kot…dia ni mmg jnis rock…sama ngn yb…yb ni sorang yg pndiam tp agk kasar jg la…dia ni sorang yg klakar tp snyap sgt kot…so..tht’s why xramai yg knal yb ni…spoting beb..yb rapat ngn faz…faz mmg pndiam…tp kalau dh ckp ngn dia…mmg dia xbrenti la…dia ni pn antra top10 claz kmi la….lately dia rapat jg la ngn fatin adila…fatin ni aq knl since 1st sem…sbb kmi 1 grup bel….acting ngn dia….dia agk lmbut d klngn geng2 ni…suara mmg slow…tp kalau dh kuat..mmg dia agk klakar jg la….geng2 ni 1 geng yg ska photoshot…kn2…stiap kli p/blik claz msti depa snap pic gak…tmpt feveret diorng kt tasik tu lah…

Ni msuk lak geng sem 3 clazrep km…iaitu geng ajla….dia ni pndai…org perok yo…slh sorang speaker yg agk mntap time bdebat…mmg klau dia debat,kalah la org lain….dia geng ngn si gadis shawl…ridha n lena…ridha ni agk terror dlm b.i…lgpn dia ni agk pndai la lam claz….aq xbnyk ckp sgt ngn geng ni…tht’s why tatau nk tulis hape….lena pulak sorang yg pmalu n pndiam….dibby kwn dorang.,agk kasar dlm ramai2….tnggi…dia ni ska bngkang org lain pnya statement…lawyer wannabe la ktkn…tp mmg kalau kna…perghhh…pedas wooo….haha….

Msuk plak 3 stoges ni…zawi,mira n yuyu…hehe…ni teammate aq utk sem3…pling aq ska time 1 grup utk subject law…zawi pling mnonjol la kiranya…dia mmg mdh ingt case2…smua mende tu…kalau dia terangkn kt org lain,mmg mdh paham….mira plak kamcing zawi…kuat agama,comel,tnggi..cara dia ckp mmg bezz aq dgr..ayu ni pulak,retis glamour claz aq..haha..xdela…dia ni garang,kecik n pndiam.,xsuka cmpur ngn org lain…tp bila msuk sem3…aq lh org yg ska kcau dia…mmg stiap kli claz,aq usik dia,smpai smua clsmte knl dia lbh rpt lg….sbb aq lh dia jd mdh msuk ngn org lain ckt…poyo lg aq ni...skrng ni lau ad pape hal,dia akn txt/kol aq…haha…dia pling ingt aq kot…

Anith n cah…..anith ni aq ska dgr dia ni speaking…org penang yg stay kt keyel..tp ckp penang stay ad la…cah pulak…gila bola….stiap kli p tgk divine fc(kelab bola sepak diurus oleh prelaw)…tmbh lg kelab baru yg diurus oleh clssmte aq…persatuan bolasepak sebelas rahsia…emm…mmg bnyk rhsia kelab ni…tgk depa main,cah mst ad kalau dia xblik rmh…dia ni mmg minat la sukan2 ni…..juga sorang debator xbrtauliah…haha…last but not least…gugurl ni sorang….aton…dia ni cantik..muka ala2 arab ckit….pndiam,tp kalau gelak,fuhh…kluar hbis ayaq mata…haha…study dia ok la…bf dia,yg juga clssmtes aq,imran…dia ni xpyh ckpla…the eldest in da class….dia ni mmg power la sdty…top3 stdent d klngn prelawrians…

Skrng turn dak laki lain lak…strt ngn bdk femes d klngn prelaw ni…ucop….bdk pling kcik lam claz aq…suka isu smasa…dia ni mmg bnyk mklumt yg dia smpan…smua dia thu…sbb dia rjin bc pasal dunia ni kot…..dia 1 rumah ngn rashtan…rashtan org yg pling lawak…keeper divine….dia ni suka bt blur…gila bola…smua pasal bola mmg dia thu….dri zmn dulu2 smpai skrng ni…kira hbatla…smua ngra pasal bola dia tau….alonso pulak,sorang yg lmbut…bkn lmbut mcm pompuanlh…tp jnis yg xdela kasar sgt kalau ckp ngn org lain…kwn ngn fahmi…dulu kmi pnggil fahmi,,tomey…fahmi ni yg pling caring antara bdk laki ni….sgt gilakn kucing….tnggi….suka bkwn n tgur smua org…..kwn bk ngn din…din ni jnis pndiam ckit…dia ckp dulu dia xde pn kwn pmpuan…dia tkt…hehe…dia malu ngn gurl….tp sjk kwn ngn depa smua…kira prasaan tkt tu dh kurang la…..lastly…riz…riz ni bdk p.i…tp bkn p.i sgt pn…mcm bdk2 biasa je….dia ni antra yg pnah rapat ngn aq….dia ni tkt kt aq aq rasa….aq agk garang n suka main2 time bt pape pn…haha…sbb tu dia mls lyn aq yg bnyk songeh ni…pdn muka…..

So,tu je la yg aq blh describe pasal dak2 claz aq…..tp smua mmg spoting….bdk2 laki pn sama…caring…kalau aq sakit,dorang la yg blikn ubt…sbb dorang ad moto…haha…tp…serius…mmg best kwn ngn depa….kmi kira smua boleh geng…kalau nk bcrita pasal dorang nil g…mmg xhbisla….jmpa la dorang sndri….aq rasa,kngn aq form5 dlu,xseindah moment ngn dorang ni smua…kalau boleh nk stay je class ngn dorang…tp…mcm tu lahh…haha….so……emmm..mcm tula…aq doakn kwn2 aq ni bjaya lam idup n xkn lupakn aq…..bila ad jodoh kita jmpa lg…..auwww…so sweet…
Facebook