Tuesday, December 20, 2016

its the end of my master. :)

kejap je masa berlalu...dan aku dh join settico...futsal uum...sgt best..aku dh syg gila kt syuhada ni..love u beb...dannnnnnnnnnnnn...aku dh nk hbs master dh....skrg buat bsnes jual beg dgn gula2 kurus...love u all...huhu
Facebook

Saturday, December 5, 2015

PAKYUIH DALAM KENANGAN

21-06-2011

Scroll fb, tgk ada org ckp pakyuih jambu datang villagemall. Gila melompat excited xtau nak habaq. Terus turun p bilik aa. Masa tu hujan agak lebat. Aku pun trus ajak aa. Kebetulan aa pun sepupu dia ada kat situ. Dan sepupu dia confirmkan yg mmg pakyuih nk mai. Aku apalagi. Terus ajak aa. Sngup bayar duit teksi RM30 utk kami 2. Nsb baik la aa xcerewet masa tu. Aku ugut dgn ayat ‘kalau kawan,ikut aku’. So,siap2 cpt sbb nk gerak p VM. Sepupu aa ckp pakyuih nk mai tngahari. Dahla masa tu hujan lebat. Sanggup redah hujan p tunggu teksi kat gate uitm. Masa ni, 2011. Pakyuih x femes lg. pakaian pun daif je. Sampai kt sana, aku pn tnggu la duk p mai p mai kt area stage.
Duk tatsat, nmpak mcm geng2 pakai bju pink. Kelab peminat dia kot. Aku pn duk usha ja. Sumpah, aku mmg BUKAN jnis kaki fans artist tp bila tang pakyuih ni aku rasa aku minat gila3 kt dia. Smua lawak2 dia aku tgk. Ulang dan ulang lagi. Aku nmpk dia jln. Aku tarik tgn aa nk p jmpa dia. Aku p jmpa pnggil2 dia tp dia snyum hambar ja. Serius sedih gila. Dlm hati ckp. ‘sombongnya pakyuih’. Aku pn diam ja. Aku p jmpa geng2 kelab pminat dia. Aku beli tshirt jambu. Xdak size aku. Sbb aku kecik ya amat kan. Aku beli ja, bsaq pn aku bli. Sbb nk simpan. Aku pn p la nk dduk dpn stage kt kerusi byk2 tu. Masa tu aku duk blakang ja. Pakyuih masa tu duk sakat sorang cleaner ni. Smbil main2 pnyapu smua. Then, depa naik stage. Masa tu pakyuih ajak jon tman dia. Aku duk ja blakang. Walaupun kcewa pakyuih buat xtau, aku ttp setia tgk dia. Duk kjap tu. Tiba2 ada la sesi yg kna tarik penonton. Aku buat xtau ja sbb dlm hati tgh sedih sbb pakyuih xlayan. Tiba2 pakyuih dgn gurau kasarnya panggil ‘bdk pmpuan kecik yg tshirt hijau tu, ag mai naik skrg’ gila terkejut baq ag. Aku xmau p. sbb mcm xpcya smua ada. Then pakyuih sndri trun stage tarik aku. Aku rasa segan gila. Pastu naik atas stage smua lelaki. 2 org ja pmpuan. Yg pmpuan sorang lg tu jon yg tarik. Pakyuih tarik aku. Aku rasa excited gila. Pastu dia ada la sruh main 1 prmainan ala2 fashion show. Dah sah2 aku xkan mng sbb aku tshrt ngan jeans ja. Yg pmpuan lg segak,skirt dgn blouse. Rmbut mayang mngurai. Mekap pn cun. Aku jongoih ja. Lpastu,dia sruh la ikut dia buat mcm2. Jln2 mcmtu la,mcmni la. Tiba masa nk umum kputusan tu dia tnya pnonton spe yg layak mng. Dia tnjuk sorng2. Turn aku pling last. Then pakyuih bg kemenangan tu kt aku. Aku dpt lg tshirt dgn hampaer. Pastu aku pn mintak bgambaq ngn dia. Dia pn renyih ja.
Balik tu excited gila duk tnjuk gmbaq kt kwn2. Post dlm fb. Mmg aku teruja dgn mamat ni……………..
Masa berlalu. Zaman ig timbul. Aku pn ada up gmbr yg prnah kmi berdua tu. Dia komen. Gila excitednya aku. Lpastu stiap kali aku komen kt ig dia msti dia reply n mention aku. Mngkin kt org lain pn sama. Tp bg aku, tiap kli dia reply msti aku excited gila2. Aku suka cara dia. Dia baik. Aku syg dia. Dia ikhlas dlm mnghiburkan org. setiap kali aku sedih aku stress smua, lawak2 diala yg mnghiburkan aku. Kwn2 aku smua tau aku minat gila3 kt pakyuih ni.

30/11/2015
Bff aku wasap dlm grup kami. Pnggil aku,bgtau pasal ni. Aku xpcya. Aku ckp msti rumors mcm org duk crita slalu tu. Aku wasap tnya family aku. Masa tu aku tgh sibuk dgn zumar pictures. X on9 sgt tgk brita smasa. Pastu abg aku hntr screenshoot tokey. YA ALLAH. Kenapa. Kenapa scpat itu. Aku x kuat. Menitis air mata. Aku x snggup bhai. Tgk org pos psal arwah. Aku xboleh. Aku xdpt tahan. Tuhan saja yg tahu.
Ya. Mungkin dia bkn siapa2 bg aku. Bkn abah aku. Bkn abg aku. Bkn sedara aku. Tp dia. Dia inspirasi aku. Aku suka cara dia. Dia prnh mngalami kesusahan. Jatuh dipinggirkan keluarga tatkala khilangn ibubapa. Tp cara dia bngkit. Walau dlm kesedihan tp dia mmpu mnghiburkan org. aku xkan lupa dia.
#HAITAWANTAWAN #LOLIPOP #MUKALEGENDHATIKIUT #JINGKALEWAJINGKALAJINGKEDUK #APAPUNTAKBOLEY #BOLEHTUJULAGU #KODIANG #JGNISAPGAM #TEAOAISIKATTEPI #NORADANISH #ZILABAKARIN #

TENANGLAH KAMU DISANA YUSSRY BIN EDOO. ALFATIHAH.
Facebook

Sunday, November 22, 2015

aku mmg suka semua lagu slam

Slam

Kita Terpaksa Bermusuhan 

Apa lagi alasan nak kau beri
Setelah diri ku di simbah hinaan
Tergamam ku seketika
Tak sangka ini jadi nya
Nampak sangat ku seorang
Bertepuk sebelah tangan
Kemanakah
Hendak aku selindungkan
Air muka yang kau malu kan

Malam ini janggal ku rasakan
Sendiri melalui detik yang sedih
Perit sekali
Pertama kali bagi ku
Hitung bintang seorang diri
Dan pertama kali jua
Maruah ini di persenda
Oleh insan yang ku cinta
Oleh insan yang ku sayang
Kini bermusuhan

Jika ku imbas kisah lama
Semua nya indah semua
Pernah jua kau menangis
Bila aku menduga mu
Kuat nya kasih mu
Pada aku
Di ketika itu

Sayang seribu kali sayang
Akhirnya kecundang jua
Kasih yang lama terjalin
Mudah sungguh kasih mu
Berpaling
Dan yang lebih menyedihkan lagi
Aku bagai ditampar
Oleh bahasa mu
Yang tak sepatut nya

Engkau ucapkan
Kau menyinta kerna apa
Kau menyayang ada makna
Kau berubah ada penyebab nya

Malam ini janggal ku rasakan
Sendiri melalui detik yang sedih
Perit sekali
Pertama kali bagi ku
Hitung bintang seorang diri
Dan pertama kali jua
Maruah ini dipersenda
Oleh insan yang ku cinta
Oleh insan yang ku sayang
Kini bermusuhan...
Facebook